Eyl

Okul Müdürümüz İbrahim ERCİVAN,Müdür Yadımcımız  Fatih HAYKIR,Rehber Öğretmenimiz Nihal BORUÇALAN ve Tarih Öğretmenimiz Hüseyin KARA tarafından 12.sınıf öğrencilerimize başarılarını nasıl arttıracakları,ders çalışma teknikleri ve motivasyonlarını arttırmada hangi yolları takip edecekleri konularında seminer verildi.Seminerde öğrencilerimizin karşılaştıkları sorunlar dinlendi.Çözüm önerileri paylaşıldı.

Eyl

Okulumuz öğretmeni Müge Yetiş' in danışmanlığında, öğrencilerimiz,Mustafa Emre ERALP, Muhammed Esad Varol, Sude Güney, Sıla Güney, Çağla Akman yaptıkları çalışmalarla E-Twinning kalite etiketi almışlardır.

Okulumuz adına kendilerine teşekkür ediyoruz..

Ufka Yolculuk Yarışmasında Öğrencilerimizden;

10 C sınıfından Sude Betül Gözütok Bolu 1.si  ve Türkiye 41.si

10 C sınıfından Zeynep Şirin Özcan Bolu 6.sı SBL

SBL 10. sınıftan Ömer Faruk Gün Bolu 12.si

olmuştur.

Kendilerini tebrik ediyor ve  başarılarının devamını diliyoruz.

Tem

Haz

Okulumuz 9. sınıf öğrencileri, "Bizden Şiirler" adlı, "vatana va vatan kılanlara dair" temalı şiir dinletisi düzenleyerek kendi yazdıkları şiirleri seslendirdiler. Katılımın yoğun olması nedeniyle vatan ve kahramanlık temasıyla sınırlandırılan şiirler,  9/A sınıfı öğrencimiz Göknur Aslan tarafından yazılan oyunda nine ve torun diyalogu içinde iç ses olarak seslendirildi. Her öğrencimizin birbirinden güzel performans sergilediği etkinlik, kendi yazdığı şiirlerle dinleti hazırlamaya ender belki de ilk örneklerinden biri oldu.

Haz

Bolu sosyla bilimler lisesi öğrencileri tarafından mini bir konser verildi. Çeşitli yarışmalar ile dönem yorgunluklarını attılar.

Haz

2021-2022 dönemi mezuniyet törenimizi öğretmen,öğrenci ve veli katılımıyla gerçekleştirdik.Mezun olan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Haz

Hasan Kalyoncu Üni. Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkan Vekili klinik psikolog Dr. Mehmet Dinç'in BİLSEM Konferans Salonu'ndaki "Hayat Boyu Güçlü, Mutlu, Umutlu Kalabilmek" başlıklı söyleşine katıldık. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Cemil Sarıcı'nın da teşrifleriyle okulumuzda ağırladığımız hocamız, kitaplarını okuyan öğrencilerimizle kitapların tahlilini yaptılar.

Haz

Okulumuz, K229 Okul Eğitimi Erasmus+ öğrenci-öğretmen hareketliliği projeleri kapsamında "Fairy Tales That Unite Us" isimli 2020-1-NL01-KA229-064735_4 no'lu projesi ile hibe almaya hak kazanmıştır.

Hollanda De Nieuwste School, Macaristan Kaposvári SZC Eötvös Loránd Müszaki Technikum és Kollégium ve İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin ortak olduğu proje kapsamında okulumuzda gerçekleşmektedir.Bu kapsamda ilimiz ve okulumuz tanıtılmaktadır.

Masalların kültürel benzerlik ve farklılıklarını incelemek üzerine hazırlanan projenin amacı, katılımcı öğrenciler arasında ortak bir Avrupa kültürünü oluşturmak, masalların insanlara verdiği mesajları incelemek, öğrencilerin iletişim, dil becerisi ve özgüven duygusunu geliştirmektir.

May

BSBL Genç Yazarlar'ımız, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde "Gülten Dayıoğlu Okur Buluşması ve Ödül Töreni"ne katıldılar. Ardından İzzet Baysal Müzesini gezerek vakıf kültürünü içselleştirmeye çalıştılar.

Ara

Okulumuzda, "Okuyan Okullar" Projesi kapsamında ikinci panel düzenlendi. 11-D sınıfı öğrencilerimiz Ayşegül Arslan, Büşra Köse, Nisa Nur Aksoy, Zühre Öztürk ve Sibel Tunç; Tarık Buğra'nın meşhur "Osmancık" romanı hakkında konuştular.

Ekm

Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kılavuzuna göre okulum temiz belgesini aldık.Emeği geçen idarecilere, öğretmenlere ve personele teşekkür ediyoruz.

Tem

TÜBİTAK yarışmalarında okulumuz öğrencileri Sosyoloji branşında Türkiye 3.sü, Edebiyat branşında teşvik ödüllerine layık görülmüştür. Öğretmenlerimiz Fatih Haykır ve Sedat Kocakaya ile öğrencilerimiz Özge Türkmen, Damla Gülen ve Şevval Şayer i Bolu'yu en iyi şekilde temsil etmelerinden dolayı kutlarız.

May

Ara

Köroğlu Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Yasin KİBAR Okulumuz 12.Sınıf Öğrencilerine Tıp Eğitimi ve Doktorluk Mesleği Hakkında Bilgi Verdi.